Let op: op dit moment is er een aanmeldstop.

Mijn naam is Anneke Smeets-Schouten. Mijn loopbaan startte in 1986 bij het Algemeen Maatschappelijk Werk. Deze praktische insteek heb ik nog altijd. Herstel van het gewone leven is de basis.

In 1990 ging ik psychologie studeren en daarna promoveerde ik in het Wilhelminakinderziekenhuis (UMC WKZ) op onderzoek van schoolkinderen met epilepsie.

We verhuisden in 2002 naar Deventer en ik ging werken in het Medisch Spectrum Twente in Enschede bij de afdeling Medische Psychologie.

Van 2006 tot 2009 deed ik de opleiding Psychodynamische kinderpsychotherapie in Leuven. Hier ontdekte ik het belang van spel voor kinderen. Kinderen maken ons via spel deelgenoot van hun binnenwereld en vinden via spel hun oplossing voor emotionele en/of gedragsproblemen. Speltherapie ondersteunt dit proces.

Ik werk nog altijd met veel plezier in het ziekenhuis in Enschede. In september 2022 startte ik een eigen praktijk in Twello voor 1 dag per week.

Visie

Een kind groeit op in verbondenheid met de ouders of verzorgers, in de context van familie, school, buurt.

Ik kijk naar zowel de ontwikkeling van het kind als de omgeving waarin het kind opgroeit. Ik werk vanuit een ontwikkelingsgerichte, psychodynamische en systemische behandelvisie en heb kennis over de impact van hersenziekte op de ontwikkeling. In mijn diagnostiek en behandeling betrek ik dan ook altijd de ouders/verzorgers.

  • Dr. Anneke Smeets-Schouten